In de Dilbeekse Zwemvereniging leert uw kind op een leuke manier de zwemsport kennen, een complete en aangename vorm van sportbeoefening.

Zwemschool: van 4 tot 12 jaar

In de afdeling zwemschool zijn zwemmertjes van 4 tot 12 jaar welkom.

We bieden verschillende groepen aan die geleid worden door ervaren monitoren en monitrices.

De groepen worden aangeduid met een badmutskleur: elke kleur van badmuts stemt overeen met een graad van bekwaamheid. Tegelijk is er het veiligheidsaspect: monitoren en monitrices herkennen het niveau van de zwemmer aan de kleur van de badmuts. Wanneer een zwemmer voldoende vooruitgang heeft gemaakt, schuift hij of zij door naar de volgende groep en krijgt hiervoor een nieuwe kleur badmuts als beloning

Lees de volledige lijst met doelstellingen per groep (oktober 2017) (pdf).

Er is in de zwemschool een systeem van 'permanente evaluatie': voortdurend bekijken de monitoren welke leerdoelen de zwemmers van hun groep bereikt hebben, en dan kunnen zwemmers ook overgaan naar de volgende groep. De evaluatie is dus geïntegreerd in de gewone lesmomenten, er zijn dus geen speciale lesuren of -momenten daarvoor.

Talentvolle zwemmers uit de zwemschool zullen worden uitgenodigd om de overstap te maken naar de groep van de Beloften, de voorbereidende groep op de afdeling competitiezwemmen.

In de afdeling reddend zwemmen zijn zwemmers van 12 tot 18 jaar welkom. Dit is een vervolg en vervolmakings-traject op de zwemschool.

panathlon logo

sfeerbeeld van de zwemschool
foto: monitoren van de zwemschool - januari 2016
foto: monitoren van de zwemschool - januari 2016